DİKKAT!

YAŞADIĞIN ŞU AN'IN TEKRARI YOK!

Her an'ı dolu dolu yaşamak varken, bomboş yaşamak neden?

OKUDUNUZ MU?

  • IŞIĞI ARAYANLARIN KARANLIK YANI - Debbie Ford
  • Düşünce Gücüyle Tedavi - Louise Hay
  • Olanı SEvmek - Byron Katie
  • Dört Anlaşma - Don Miguel Ruiz
  • Şimdinin Gücü - Echart Tolle
  • Her Şey Seninle Başlar - Mümin Sekman
  • O'da Bir'e - Ali Karakuş
  • Gölgenin Sırrı - Debbie Ford

İZLEDİNİZ Mİ?

  • Dingin Savaşçı
  • Billy Elliot
  • İçimdeki Çocuk -
  • Ne ....Biliyoruz ki ?
  • Üç Aptal ( Three Idiots
  • Shine
  • Tanrı'yla Sohbet
  • Bruce Almighty

27.3.10

Zihninizi Arındırın

Zihninizi ArındırınBilgisayarlar gereksiz ve işe yaramayan bilgilerle zamanla doluyorlar ve bu da yavaşlamalarına neden oluyor. Hatta öyle ki sistemi çökertiyorlar ve bilgisayarın artık bir süre sonra çalışmamasına neden oluyorlar. Aynı şey zihnimiz için de geçerlidir. Bu nedenle nasıl bilgisayardaki programları zaman zaman temizleyip işe yaramayanları siliyor ve yenilerine yer açıyorsak, aynı şeyi zihnimiz için de yapmamız gerekiyor. Sadece tek sorun Zihninizi arındırma yazılım programının ve el kitapçığının olmamasıdır!
Aşağıda, yaşamınızı zorlaştıran ve sisteminizi zaman zaman çökerten virüslerden nasıl arındıracağınıza dair birkaç öneri bulabilirsiniz.

1. Zihninizi İyi Tanıyın – Sisteminizi Tanıyın

Zihninizi iyi tanımamak bilgisayarınızın hangi programı kullandığını bilmemeye benzer. Bilgisayarınızın hangi programı kullandığını bilmezseniz gerekli olan şeyleri bilgisayarınıza ekleyemezsiniz ve bu da çalışmamasına neden olacaktır. Zihninizi tanımak da hangi değerlere göre yaşadığınızı bilmektir. Değerlerinizin hepsini bilmiyor olabilirsiniz ama bazılarını kesinlikle biliyorsunuz. Mesela sevdiklerinize yalan söyler misiniz? Muhtemelen söylemezsiniz bu da değerlerinizden birinin dürüstlük olduğunun göstergesidir. Değerleriniz üzerinde çalışarak zamanla onları tek tek geliştirebilirsiniz.

2.İnançlarınız Üzerinde Odaklanın – Sistem Programını Öğrenin

Bazı inançlarınızın kullanım tarihi geçti mi? Kendiniz ve dünyanız hakkındaki inançlarınız sürekli değişiyor. Bu değişimi hızlandırıp hayatınızda daha güzel ve olumlu şeylere doğru yol almak istiyorsanız inançlarınıza göz atın ve onları yenileyin. İnançlarınız aynen bilgisayarınızın içindeki program gibidirler. Onların orada olduğunu biliyorsunuz ama her yönüyle kullanmamış olabilirsiniz. Mesela Photoshop programınız var ancak sadece belirli şeyleri yapmak için kullanıyorsunuzdur o programı. Halbuki bu programı iyice araştırıp bakacak olursanız, yapabileceğiniz inanılmaz şeyler olduğunu göreceksiniz. Aynı şey inançlarınız için de geçerlidir. İyi bir sesiniz olduğunu biliyorsunuzdur belki ama eski inançlarınıza takılıp kaldığınız için bu özelliğinizin ortaya çıkmasına engel oluyorsunuz. Bize artık hiç hizmet etmeyen inançlarımız da vardır ki onlardan kurtulmamız gerekir. Onlardan kurtulup yerine yeni inançları getirmemiz gerekir.

3.Eski Hatıralardan Kurtulmak – Eski Dosyaları Silmek

Size zarar veren hatıralarınızdan kurtulmak yapabileceğiniz en iyi şeydir. Söylemesi kolay ancak yapması zor olabilir bazen. Bazı insanlar hayatlarının çoğunu terapi görerek geçirirler sırf çocukluklarında olan bitenin ne olduğunu bulabilmek için. Neden? Kendinizi kötü hissetmenizi sağlayan şeyi ispat eden bir şey bulmak için. Bu aynen bilgisayarınızda hiç işinize yaramayan dosyaları her gün açıp bakmanıza benzer. Sil düğmesine basma vakti geldi.

4.Kendinize Zaman Ayırın – E-mail, messenger,facebook’u kapatın

Hayatımız yapmamız gereken 1001 şeyle dolu. Ailemiz, çocuklarımız, işimiz, eşlerimiz
ve arkadaşlarımız. Bazen her şeyden kaçmak lazım kendimize olabilmek için. Aynen bilgisayarınızı açıp mailinize girmek istediğinizde chat yapmak için tanıdıklarınızın size mesaj atarak onlarla konuşmanızı istemeleri gibi. Her şeyi kapatın ve çıkın. Kendimizle geçirdiğimiz her an pilimizin şarj olmasına yardımcı olur.

5. Yeni Alışkanlıklar Edinin – Programınızın Yeni Versiyonunu Alın

Sürekli aynı şeyleri yapıp aynı sonuçları alırsak, alışkanlıklarımız da eskiyecektir. İçimizdeki potansiyeli keşfedebilmek ve yeniliklere yol alabilmek için eskilerden kurtulmamız lazım. Alışkanlıklarınızdan biri kilo aldıktan sonra spor yapmaksa o zaman bu alışkanlığı ele almanız gerekir. Böylece yeni bir alışkanlık geliştirerek hem kilo almaktan kurtulmuş hem de rahat olacaksınız.
6. Zihninizi Zinde Tutun – Yeni Yazılımlar Öğrenin
Zihnimiz durmadan aynı sıkıcı şeylerle uğraşmaktan sıkılabilir. Bu durumdan sıkılır ve azla yetinmeye başlarız. Sürekli yeni şeyler öğrenirsek bunu engellemiş oluruz.Bunu yaparak zihnimizi zinde tutar ve kendimizi yenilemiş oluruz.



7. Yükleri İndirmek – Eski Kullanıcıları Silin

Acı gerçek şu ki yaşamımızda bize yük olan ve ilerlememizi engelleyen bir çok kişi var. Onlar olmasa muhtemelen daha hızlı ilerleyip hayatımızı renklendireceğiz. Ancak, bize zarar verdiklerini bile bile hala onlarla gerek zorunluluk gerek suçluluk duygusu veya acıma nedeniyle iletişim içindeyiz. Neden her ne olursa olusun, yaşamınızda sizi aşağıya çeken negatif kişiler varsa, onlarla vedalaşmanın vakti geldi. Bilgisayarınızdan eski kullanıcıları silin ve onların bilgisayarınıza ulaşmalarını engelleyin. Onlar kendi yollarına, siz kendi yolunuza devam edin. Buna yaşamak denir, ve emin olun ki kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

8. Zihninizi Şarj Edin – Bilgisayarınızı Uyku Moduna Getirin

Bilgi çağında yaşıyoruz ve öğrendiklerimizin aşırı yüklemeden dolayı zihnimizi çökertmemesi için onu şarj etmemiz lazım. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri meditasyondur. Her gün 20-40 dakikalık meditasyon sizi daha enerjik, üretken ve yaratıcı yapacaktır. Bazı kişiler bu vakti ayıramayacaklarını söylerler. Ancak unutuyorlar ki 40 dakikalık meditasyon sayesinde zihinlerini şarj etmiş olacaklarından , gün boyunca daha hızlı düşünecekler ve zaman kazanacaklardır.

9. Düşünce Yeteneklerini Geliştirmek – Bilgisayarınız Hangi Dili Kullanıyor?

Bilgisayar programları sürekli değişiyor. Eski programları kullanıyor olsak ne kadar ilerlerdik? Düşünce yeteneğimiz birbirimizle iletişim içinde olabilmemiz için son derece önemlidir. Bu nedenle düşünce yeteneğimizi geliştirmemiz lazım. Bunu felsefe konularını okuyarak yapabilmeniz mümkün.

Steve Aitchison
Çeviri : Çimen SEvanç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder